Sådan finder du dit Sweetspot!

Hver tirsdag får du Tips & Tricks til udviklingen af din business og iværksætterliv. Denne uge får du – Sådan finder du dit sweetspot!

Sweetspot

 Hvad er sweetspot enligt for noget og hvordan kan du bruge det i din virksomhed? 

Dit sweetspot er kombinationen af din passion, værdier, ekspertise og talent. Som er illustreret nedenfor.
Arbejde med dit sweetspot undervejs, download eller print pdf-en “Dit sweetspot” og udfyld det, imens du læser. 

 

Dit sweetspot er SÅ vigtigt at finde, fordi udover at  invereste vores tid, penge og energi i vores virksomhed, så kræver det også vores passion, hvis vi virkelig skal lykkes med at drive en succesfuld virksomhed.

Men det afhænger også i den grad af, hvordan du definere, hvad succes er for dig! (Mere om det en anden dag).

Det er vores passion, der er vores hemmelige reservetank. Det er vores passion der får os igennem ellers umulige opgaver eller situationer.

3 uger inden at jeg skulle lancere Be Bold – gik min hjemmeside totalt ned, jeg mistede alt jeg havde siddet og arbejdet på det sidste halve år. Heldigvis havde jeg alt “rå-materiale” i filer på computeren, men jeg skulle starte helt forfra med alt opsætning, indhold og design af hjemmeside. Jeg kan godt fortælle dig, at jeg gik grædende i seng den dag, totalt opgivende, vred og frusteret. Men da jeg vågende dagen efter, sparkede passionen og viljestyrken i kraft.   Jeg arbejdede derefter døgnet rundt, de næste 3 uger og jeg fik alt op at køre igen, og en hjemmeside jeg 1000 gange mere glad for… Så, lidt godt kom der udaf det. Men hvis det ikke havde været for min passion, så eksisterede Be Bold ikke i dag.

Det er derfor så utrolig vigtigt, at du arbejde med noget du er passioneret omkring, især hvis du ønsker det skal blive en succes!

Men hvordan finder du så dit sweetspot?

Passion

Vi har alle noget vi er passioneret omkring og det er ikke noget der bare dukker op, ud af det blå. Det er snare noget som, altid har været med os, noget vi altid har vidst eller gået op i. En simpel og meget effektiv måde, at finde frem til din passion, er at spørge dig selv. “Hvad er vigtigt for mig og hvorfor?” – Dette kan dog virke som en ufatteligt stort spørgsmål at svare på, så prøv følgende:

 • Hvad brænder du for?
 • Hvad giver dig energi?
 • Hvilken tanke eller idé kan du ikke give slip på?
 • Hvad har du gået og ønsker du ville få gjort eller arbejdet med?

Når du stillet dig selv følgende spørgsmål, vil du finde frem til din passion.

Værdier

Udover at arbejde med din passion, skal du også arbejde med dine værdier. Du skal “bruge” dine værdier til, at holde din passion i check! For det sker nogle gange, at vi bliver så opslugt af vores passion eller mål, at vi nogle gange springer over hvor gærdet er lavest og den går ikke. Det kan være du har sat dig et mål der hedder at nå en omsætning på 100.000 i Q2. Du knokler der udaf og arbejder så hårdt, at du måske ikke får ydet en ordenligt kundeservice. Dette går så udover dine værdier om: Ansvar og intergritet.

Jeg siger bestemt ikke, at du ikke må sætte dig store mål, det må du “og skal du”. Men pointen er at du ikke må gå på kompromi med dine værdier!

Du kan stille dig selv de følgende spørgmål, for at blive klogere på dine værdier.

 • Kerneværdier, hvilke er de vigtigste for dig?
 • Hvor tilføjer du den største værdi?
 • Hvilke opgaver giver dig den støreste glæde af, at arbejde med?
 • Hvilke værdier vægter du højt ved andre virksomheder?

Du vil måske føle dig lidt forvirret over kombination af både personlige og “virksomhedsmæssige” spørgsmål. Men det er fordi, at for mange af jer der følger med her ved Be Bold er soloselvstændige, og som soloselvstændig er vores personlige værdier og virksomhedsværdier stortset ens.

Ekspertise

Alle eksperterne derude har startet præcist det samme sted som dig, med en lyst til at blive betalt for det de elsker og er gode til. Det er her din passion igen kommer i spil, for hvis du ikke har en passion for at drive din virksomhed, bør du sikkert finde en ny retning at gå. Betalte ekspert er ofte iværksættere og iværksætteri er ikke for dem med et svagt hjerte. Du kommer derfor med din passion og den ekspertise du allerede har, længst. Stil dig selv følgende spørgsmål og bliver skarpere på dit ekspert-område.

 • Indenfor hvilket område, besidder du mere viden, en den “almindelige” person?
 • Hvad er du brugt år på at lære og som du nemt vil kunne skrive om eller lære fra dig?
 • Hvad kan du gøre som vil løse folks problemer eller forbedre deres “liv”?
 • Har du en uddannelse, erfaring eller et speciale, som vil give dig en fordel?

Når du har besvaret disse spørgsmål, vil du være blevet klogere på dit ekspertområde og måske endda din niche.

 Talent

Har du et talent der kan betale din løn? Dit talent kan mange gange hjælpe dig langt i din virksomhed, det handler om tænke “smart”. Kan du drive din virksomhed på dit talent eller kan du implementere dit talent i din virksomhed? Er der noget du er naturligt god til, og som du kan udnytte. Er du naturlig god til planlægning, male, få folk til at grine, problemløsning, være på eller salg?

 • Stil dig selv følgende spørgsmål og bliv klogere på dit talent?
 • Hvad laver du på søndage, når du slapper af?
 • Hvad er du naturligt god til?
 • Hvad kommer folk og spørger dig om hjælp til?

Dit sweetspot in-action

At finde frem til vores sweetspot, kræver nogle gange at du træder ud af din komfortzone. For mange er dette lidt skræmmende, men succesfulde mennesker ved at der ofte er udenfor vores komfortzone, at vi vokser og lære mest.

Når du har lavet den øvelse og svaret på spørgsmålene, vil du kunne se en fællesnævner eller en sammenhæng mellem dine svar og det er i kombinationen af din passion, værdier, ekspertise og talent, at du finder dit sweetspot!

Men hvad skal jeg så bruge mit sweetspot til?

Selve det at finde frem til og stille skarp på ens sweetspot, kan give dig en helt ny energi eller indsigt i dit arbejde. Du ved nu hvad du skal lægge vægt på, for at kunne udnytte din passion, værdier, ekspertise og talent, til det fulde. Du kan altså når du udvikler din virksomhed, ny services eller projekt, udarbejde udfra dit sweetspot.

Du kan også bruge dit sweetspot, til at arbejde videre med dit WHY. Har du ikke stiftet bekendtskab med begrebet WHY – kan du læse mere om det HER.

Hvis du føler dig låst fast, forvirret eller usikker, er det altid godt at snakke med nogle du stoler på og som ikke vil dømme dig. Ofte er alt der skal til, er at få det snakket igennem. Du er som altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for en snak.

Lad mig i kommentaren 👇🏼 vide om du er blevet klogere på dit sweetspot og om du kunne være intereseret i en workshop, om at finde og udnytte sit sweetspot!

Som altid ønsker jeg dig en god tirsdag! 

Camilla Rixen

Du kan måske også lide:

Branding Checkliste

Branding Checkliste

Om du lige har startet din virksomhed eller om det er tid til en Rebranding, så får du her en checkliste! På...

Sådan bygger du et netværk

Sådan bygger du et netværk

Som ejer af en lille virksomhed og som soloselvstændig, kan det være udfordrende at finde og opbygge et netværk. Jeg...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gode råd til ALLE nye selvstændige i 2020 Be Bold Strategy & Coaching - […] Men vil du blive klogere på dit ekspertise område og dit sweetspot – så læs artiklen – Sådan finder…
 2. Gode råd til ALLE nye iværksættere Be Bold Iværksætter Netværk - […] Men vil du blive klogere på dit ekspertise område og dit sweetspot – så læs artiklen – Sådan finder…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Be Bold – Strategy & Coaching hjælper de kvindelige
iværksættere og selvstændige med at realisere deres virksomhedsdrømme
og vækste deres virksomheder.

START DIN REJSE HER

Privatlivspolitik & cookies // CVR: 40134514  // © 2019-2020 Be Bold – Strategy & Coaching

SoMe Planner til Instagram

SoMe Planner til Instagram

Kom godt i gang med planlægningen af dit content til Instagram!

Din planner er på vej!